Vacature Manager R&D

Vanuit jouw MT-positie als manager R&D ontwikkel jij het vakbekwaamheidsmanagementsysteem van Magenta MMT, waar ruim 100 organisaties en 200.000 gebruikers mee werken. Zo draag jij bij aan de veiligheid binnen Nederland.

Je pakt de verantwoordelijkheid voor de kern van onze onderneming: onze software
Magenta MMT ontwikkelt softwaresystemen die het beheren én verbeteren van vakbekwaamheid van medewerkers ondersteunen. Dat doet zij onder andere voor Schiphol Group, ’s Heerenloo, Brandweer Antwerpen en 15 van de 23 veiligheidsregio’s. Dit lukt door inzicht te geven per organisatie, team en op medewerkerniveau. Door vakbekwaam te worden en blijven. Van zelfstandig personeelsregistratiesysteem tot sectorspecifieke leeromgevingen. Van een 360-graden-competentiescan voor de organisatie tot de eigen digitale portfolio. Magenta MMT is onderdeel van TSS: een snelgroeiend netwerk van vertical market softwarebedrijven. Net als PinkRoccade Healthcare, PinkRoccade Local Government, Everest, KZA en PharmaPartners. Hierdoor zijn jouw groeimogelijkheden eindeloos.

Op het speelveld van business, IT en management sta jij als manager R&D Magenta MMT (ook) met je voeten in de klei. Binnen het MT ben jij het aanspreekpunt voor je team en vanuit die positie draag je de verantwoordelijkheid voor het:

• met daadkracht aansturen van jouw 5 teamleden in het loyale, ervaren R&D-team. In dit team breng jij als teambuilder nieuwe energie in en bouw je aan zelfsturing.
• bewaken en realiseren van de planning/roadmap. Sturend en waar nodig tik je code mee.
• ontwerpen van (nieuwe) technische functionaliteiten. Samen met onze product owner en platformexpert.
• verdedigen van de technische keuzes die jullie maken. Je legt verantwoording af als het gaat om teamresultaat en de effecten hiervan op het totale resultaat.
• fungeren als hét technische aanspreekpunt voor onze klanten en partners.

Jouw directe doel? Het behalen van maximale resultaten omtrent kwaliteit, roadmaprealisatie, optimale klanttevredenheid en het financiële resultaat (van zowel jouw team als de gehele organisatie).

Met wie je dit doet? Om te beginnen met jouw eigen team dat bestaat uit 1 senior developer/platformexpert, 1 developer/UX-specialist en 3 senior developers. Samen met deze mannen werk je bij de implementatie nauw samen met de implementatieconsultants. Tijdens het daaropvolgende beheerproces zoek je de samenwerking op met de afdeling Customer Care. De (door)ontwikkeling van het systeem wordt aangestuurd door de product owner. Bovendien maak je als manager R&D deel uit van het Management Team en is de managing director jouw direct-leidinggevende. Magenta MMT bestaat in totaal uit 18 medewerkers.

Waarvoor je dit doet? Om mogelijk te maken dat onze klanten in de openbare orde & veiligheid en healthcare de vakbekwaamheid kunnen beheren en verbeteren.

Last but not least de vraag: wat maakt deze vacature manager R&D Magenta zo interessant voor jou? Het antwoord: in deze rol ben je 100% eindverantwoordelijk voor de totale ontwikkeling. Van idee tot realisatie. In alle fases van onze ontwikkeling toon je dagelijks aan dat het nog beter kan en inspireer je jouw team, collega’s en klanten.

Toegewijd, ondernemend en vooruitstrevend pak jij de software aan bij Magenta in Enschede
De bovenstaande kernwaarden spelen een grote rol binnen Magenta MMT. Zodra je het kantoor in Enschede binnenloopt, proef, ruik en ervaar je deze kernwaarden in onze directe cultuur. Dit kantoor bevindt zich trouwens schuin tegenover het Rijksmuseum Twenthe. Dit is de plek waar jij jouw mensen uitdaagt om zichzelf verder te ontwikkelen.

Dit mag je als manager R&D van ons verwachten
Als jij in alle fases van de ontwikkeling aantoont dat het nóg beter kan dan het gisteren was, kan je – op basis van de 40-urige werkweek – rekenen op:

• een goed salaris dat met je meegroeit.
• werktijden die liggen tussen 8:00 en 18:00 uur. Daarbinnen zijn de start- en eindtijden flexibel, waardoor je veel vrijheid krijgt in het indelen van jouw werk.
• een goede pensioenregeling, altijd handig voor later.
• 25 vakantiedagen per jaar en je kunt extra dagen bijkopen.
• 8% vakantiegeld.
• de kans om je op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen voor jouw toekomst.
• een laptop en telefoon van de zaak.
• een goede reiskostenvergoeding.
• collectieve verzekeringen, omdat we ook op dat vlak goed voor je willen zorgen.
• een aantrekkelijke bonusregeling gekoppeld aan de bedrijfsresultaten.
• direct een vast contract.

Naast het doorontwikkelen van onze software, ontwikkel je zelf ook door. Professioneel en persoonlijk. De TSS-academie speelt hierin een grote rol. Zo krijg je in een later stadium (mocht je dit willen) doorgroeimogelijkheden naar grotere businessunits en/of andere managementfuncties.

Wat wij hiervoor terug willen zien
• een afgeronde hbo/wo-opleiding.
• bewezen succes als leidinggevende, bijvoorbeeld als manager research & development, lead/senior developer of architect.
• uitgebreide kennis van PHP. Weet je ook alles van sql? Dan heb jij zeker een streepje voor.
• de drive om zelf een actieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van je team en onze software.
• resultaatgerichtheid. Jij zorgt ervoor dat doelen behaald worden.

Grijp jij de verantwoordelijkheid in de functie van manager R&D bij Magenta MMT?
Neem contact op met Nienke Struijk, zij is de recruiter die in afwachting is van jouw sollicitatie. Ziet Nienke een match? Dan maken jullie binnenkort kennis, onder het genot van een kopje koffie (of thee).

Omdat je als manager R&D lid bent van het MT is een assessment onderdeel van de procedure.
Wil je meer weten over Magenta MMT? https://www.magentammt.nl/

Heb je vragen over de vacature manager R&D of onze organisatie? Ook dan kun je contact opnemen met Nienke, via n.struijk@magentammt.nl of 06 – 10 45 10 64.

Acquisitie naar aanleiding van onze vacatures wordt niet op prijs gesteld.
Aan het ongevraagd (zonder schriftelijke toestemming van Magenta MMT) toesturen van cv’s, profielen of anderszins kunnen geen rechten worden ontleend.